Over ons

Lees hier het verhaal over Popo Utrecht

Popocatepetl

Burrito’s, taco’s, fajita’s en tequila. Bijna iedereen houdt van de heerlijke Mexicaanse keuken. Tegenwoordig zijn de smaken uit Mexico gemeengoed in Nederland maar in 1983 toen wij voor het eerst de deuren opende was dat wel anders. Al zo’n veertig jaar laten wij Utrecht met groot plezier kennis maken met al het heerlijke eten en drinken wat de authentieke Mexicaanse keuken te bieden heeft. Er is in die tijd een hoop verandert maar onze huisgemaakte nacho’s smaken zeker nog zo lekker als toen! 

Wat ook niet is verandert is de moeite die men heeft met het uitspreken van onze naam, Popocatepetl. Een echte tongbreker daarom mag je ons ook gewoon Popo noemen. “Maar waarom die gekke naam?” Wordt ons vaak gevraagd. Dat is omdat de Popocatépetl de grootste actieve vulkaan in Mexico is, de jalapeño pepers zijn dus niet het enige wat heet is hier. Popocatépetl betekent letterlijk rokende berg en al sinds de tijd van de Azteken is het een belangrijke plek omgeven door legendes. 

Zoals je ziet heeft Mexico een bijzonder plekje in ons hart en dat delen we graag met onze gasten. Van klassiekers als nacho’s en burrito’s tot aan knapperige calamaris in tequila beslag. Dit alles in combinatie met bijzondere Mexicaanse speciaalbiertjes of een feestelijke cocktail. Bijzonder trots zijn we op onze ruime selectie aan hoge kwaliteit Tequila’s en Mezcal’s. Deze sterken dranken worden gedestileerd uit de agave plant en hebben veel meer te bieden dan de onverdiende reputatie als goedkoop shotje in de kroeg. Probeer het puur en het is alsof je aan een dure Whisky nipt. Of in één van onze vele Mexicaanse cocktails, zoals Mexico ’s nationale drankje de klassieke Margarita.

Voor ieder die zich zonder te vliegen toch een avondje in Mexico wilt wanen staat ons team met open armen klaar. Met goede service maar wel ongedwongen en in een informele setting maken we er iedere avond weer een kleine fiesta van. Kom gauw langs om ook te genieten van de rijke Mexicaanse keuken!

Popocatépetl restaurant
Tequila